Zoeken

Top Panel
zaterdag, 15 december 2018

Beste Bezoeker,

De komende tijd zal er diverse malen onderhoud plaatsvinden aan de site van KinderVakantieWerk Arcen.
Mocht het niet lukken om naar de juiste informatie te komen, wees niet bang dit is snel weer actief.

Onze excuus voor de eventuele ongemakken.

 

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

De start van de zonnebloemwedstrijd staat weer voor de deur. 
Om jullie allemaal een beetje op weg te helpen willen we jullie hieronder wat tips geven.

Eerst ga je zaaien. 

Zoek een zonnige beschutte plek in de tuin. Maak de grond een beetje los, is de grond erg droog meng er dan een beetje potgrond of compost doorheen. Maak in de grond een klein gaatje van anderhalve cm diep. Doe daarin een zaadje met de punt omhoog maak dicht. Doe hetzelfde met de andere zaden. Je moet ze ongeveer een meter uit elkaar zaaien, zet je ze dichter bij elkaar dan worden de planten niet zo hoog. Na het zaaien een beetje water geven. Na 7 tot 14 dagen zullen de zaden kiemen. Wil je liever eerst in een potje zaaien dan kan dat ook. Zet het potje op een warm plekje tot het zaad gekiemd is daarna iets koeler zetten. Na 15 mei buiten uitplanten.

Daarna goed verzorgen! 

Als de zonnebloem begint te groeien moet je deze elke week een klein beetje opgeloste plantenmest geven. Pas op voor slakken, is het plantje nog klein dan vinden ze het een lekker hapje. Laat de grond niet uitdrogen, om dat tegen te gaan kan je kan de grond onder de zonnebloem bedekken met een laagje mulch (bv potgrond of compost). Geef niet te veel water zonnebloemen houden niet van natte voeten. Om straks de lange stengel te kunnen steunen zet je er in het begin alvast een stok bij. Doe je dat pas later dan beschadig je de wortels. 

Hoe doe je mee aan de wedstrijd ? 

Meet de lengte van je zonnebloem op 28 augustus 2015 op, en laat dat aan ons weten door middel van het formulier in te vullen.
Behoor jij tot de top dan komen wij bij jou langs om te controleren of dit klopt.

Vul het formulier zo compleet mogelijk in.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 30 augustus na de intocht van de wandelaars en triatlonners.